Suicid

Ăsta e un subiect trist și dureros, dar eu mi-am zis că aici o să scriu fix ce îmi trece prin cap, fără să îmi cenzurez gândurile și fără să mă ascund. De aceea, nu o să mă ascund nici acum. Nu o să intru în detalii, ci o să spun pe scurt.

Subiectul acesta e unul apropiat de mine, pentru că, da… Și eu am încercat asta. Așa că înțeleg măcar puțin prin ce trece un om în acele momente.

Cauzele unui astfel de act, după cum deja intuiești, sunt diversele conflicte, frustrări și situații limită în care te trezești la un moment dat în viață. Cu toții experimentăm tristețea, însă unii mai mult decât ceilalți. Oamenii sunt diferiți și tot așa de diferit vor reacționa la evenimentele din viața lor. Ca exemplu, nu te poți aștepta de la o femeie care a fost agresată sexual sau chiar violată să treacă peste asta. Da, unele vor găsi puterea necesară, însă, altele, nu vor putea găsi un confort niciodată și vor trăi toată viața cu frică.

Momentele în care eu am gândit să decurg la gestul ăsta au fost atunci când două persoane apropiate mie s-au bătut în fața mea și situația s-a repetat o perioadă; altă dată a fost când, fiind într-o relație extrem de toxică, am fost amenințată cu diverse și eram destul de afectată psihic deja de câțiva ani, iar ulimul moment a fost acela când se adunaseră destule dezamăgiri, suferință și nervi pur și simplu.

Știu că am luat multe pastile de inimă, mai multe decât erau scrise ca doză periculoasă, și am crezut că o să dorm și nu o să mă mai trezesc niciodată. Alteori, mă gândeam să mă arunc într-un lac, pentru că nu știu să înot sau îmi puneam cuțitele la vene când eram în bucătărie. Ce tâmpenie… Nu am avut „curajul”, dacă se poate spune așa, să acționez chiar până la capăt. De ce? Pentru că, de fapt, eu nu îmi doream să mor cu adevărat.

Eu am vrut să moară toată starea aceea de durere, de frică și de neputință. Și credeam că astea se vor duce doar dacă mă duc eu. Nu, nu era un strigăt după atenție, dar dacă vreodată ți se întâmplă să bănuiești pe cineva de așa ceva, dă-i toată atenția. De ce? Pentru că și eu m-am simțit foarte singură. Era lume care râdea în jurul meu, dar nu e de ajuns. Ajunsesem să îmi perfecționez zâmbetele și râsetele false, să nu mai știu cum era să te bucuri cu adevărat de ceva. Cele câtorva persoane care s-au prins că am ceva, nu le-am dezvăluit nimic crezând că nu o să mă asculte sau că nu o să înțeleagă, deși intențiile lor erau sincere. De aia e important să nu lași pe cineva baltă, chiar dacă te forțează să o faci. Are nevoie de tine, doar că nu știe asta sau îi e frică să recunoască.  Fii aproape de cei din jurul tău și nu îi judeca. Doar ei știu clar prin ce trec.

Ceea ce m-a făcut pe mine să jur că niciodată nu o să mă mai gândesc să îmi iau viața? Pe lângă faptul că m-am gândit că așa aș face mult mai multe probleme decât aș rezolva, pe lângă suferința groaznică adusă altora cu gestul ăsta extrem, s-a născut verișorul meu care are acum 6 luni jumate. Da, pe mine un copil inocent, o pereche de ochi albaștrii pe care îi știu de când au apărut pe lume, m-au făcut să îmi promit mie că nu o fac niciodată așa ceva pentru că nu aș suporta să nu îi văd zâmbetul și să nu îi aud râsetele în fiecare zi. Așa cum el s-a născut luptător, neavând șanse foarte mari să apară pe lume, așa vreau și eu să fiu. O luptătoare.

Viața asta nu va fi niciodată roz. Dar știi ce? Mie nici măcar nu îmi place rozul. Viața ți-o colorezi tu cu ce culori vrei și mereu trebuie să lupți să reîmprospătezi culorile dacă s-au șters. Nu există nicio scuză suficient de bună ca să recurgă cineva la suicid. Există doar oameni care au nevoie de alți oameni să le arate că pot fi fericiți și că nu trebuie să renunțe niciodată.

Și asta îți spun și ție: Să nu renunți niciodată! Oricât de greu va fi muntele de urcat, amintește-ți că priveliștea de sus e cea mai frumoasă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s