Concepții stupide (warning: no chill post)

Azi o să fiu rea, ca să spun așa. Adică o să spun lucrurilor pe nume, exact așa cum le văd și dacă nu îi convine cuiva gândirea mea, that is fine, dar nu o să mi-o schimb.

Am văzut un film și era, la un moment dat, și o scenă cu o nuntă la biserică. Mă gândeam la cum sună la noi sfânta slujbă a căsătoriei. „Femeia să fie supusă bărbatului”… Pe bune? Eu parcă știam că s-a abolit sclavia. Credeți că fac acum o criză de feminism? Dar dacă era invers, nu erau bărbații deranjați? Normal că da. Ideea e că o căsătorie nu înseamnă sclavie. Cred că dacă îmi citește preotul chestia aia la nuntă, eu plec și îi sting și lumânările.

A, alta cu textele din religie. „Vai, homosexuali, păcătoși care trebuie să moară, că în Biblie scrie că…”. Ăștia care sunteți homofobi și care nu suportați voi pe nimeni, ce naiba căutați pe blogul meu? Valea! Voi, ceilalți, care sunteți deschiși la minte, puteți rămâne. Eu nu înțeleg, nu era tot în Biblie să ne tolerăm și iubim unii pe ceilalți? Ce e atâta zarvă și ură? „Nu erau și înainte și s-au găsit acum să-și ceară drepturi”. Hai, să mori tu că așa e. Homosexualii există de extrem de mult timp în istorie. Faptul că în epoca asta modernă nu se mai pedepsește cu moartea și că nu mai trebuie să le fie frică să iubească, le-au dat curaj să spună ceva, acum, când pot avea o voce, în sfârșit. Și tu numești asta „apocalipsă, vine diavolul”? Dacă erai tu homosexual? Atunci îți convenea să se poarte cu tine lumea așa? Nu ai fi vrut să poți merge pe stradă fără să vezi jeguri de oameni cum te arată cu degetul și să râdă de tine? Sau dacă ai copii care nu sunt hetero? Ce le faci? Îi arzi pentru că sunt diavoli? Bagă-ți mințile în cap!

„Bătaia e ruptă din rai”. Scuze că vorbesc așa, dar futu-ți mintea ta de prost infect, tu, care ai zis asta. Să fii tu bătut încontinuu ca să te simți ca în paradis. Unde ai mai văzut om bătut și fericit? Îți zic eu că am văzut cea mai importantă ființă din viața mea bătută și nu zâmbea deloc. Și eu mare proastă că nu am stat să ripotez. Mare proastă. Dacă bătaia e ruptă din rai, nu doresc să merg acolo. Ce propoziție stupidă, ca să nu mai spun de oamenii ăia care o au ca scuză. Jeguri.

„Copiii trebuie crescuți cu frică de părinți”. Am fost acolo. Și știi care e problema? Că, poate, alți copii nu și-au dat singuri o palmă ca să se trezească, nu au plecat din mediul ăla și nu au curaj să facă ceva. Dar ăsta e un subiect de care o să vorbesc altă dată pe larg. Știi care e faza cu frica asta? Că dacă te comporți așa, la bătrânețe, când o să ai nevoie de cineva, o să primești, probabil, răspuns „Dă-te naiba! După tot ce mi-ai făcut, ți se pare că meriți?” și să vezi ce frică o să ți se facă ȚIE. Dacă nu, și ai norocul ca fiul sau fiica să te ajute, crede-mă, nu tu l-ai învățat să fie bun. O face doar din milă și din pura conștiință. Frica nu rezolvă nimic, mai ales un copil. Cum să învețe omulețul ăla mic, de-abia ieșit în viață, să aibă încredere în sine, să lupte pentru ce își propune, să nu se lase învins de nimic și să nu renunțe? O să fie un copil fără gândire proprie, un pămpălău de care o să-și bată toate lumea joc pentru tot restul vieții. Așa arată copiii crescuți cu frică. Un copil se crește cu iubire, cu înțelegere, cu calm. Nu cu țipete, amenințări, bătăi și exagerări de tot felul. Nu, nu mă refer să le dai mai mult decât trebuie, nu au nevoie de Porche la 18 ani și devin snobi. Dar pricepi ce zic.

La aia de mai sus se pot adăuga multe, ca: „Dacă nu faci ca mine, (și aici vine amenințarea)!”, „Atâta timp cât depinzi de mine, faci ce spun eu!”, „Și dacă e ziua ta, ce? Tu să îmi mulțumești că stai în casa mea, pe banii mei și mâncarea mea! Ce mai vrei?”. Băi, serios acum, dacă știam că datoria unui copil e să îl slăvească pe părinte că îi dă voie să stea în casă, că îi dă din mâncarea lui și că o să ți se scoată ochii cu asta, mai bine nu mă nășteam. Nu pentru asta există copiii! Nu e problemă, vine și ziua în care o să le dai peste nas cu banii tăi, casa ta etc.

A, și mai sunt alea din unele relații. „Să-mi dai parolele de la conturile tale și de la telefon ca să știu că pot avea încredere!”. Hai, nu zău! Alte glume proaste mai ai? Păi atâta timp cât îți cere așa ceva, nu va avea niciodată încredere, de fapt. Plus că mai sunt destui psihopați care o să se joace cu acele conturi, așa ca nu le da niciodată nimănui, poate o încurci.

„Hai să fim în open relationship”. Să te duci tu cu tot cu open relationshit-ul ăsta! Asta e ceva mai simplu de înțeles. Ceva de genul „Suntem împreună. Noi și ceilalți 4-5”. Eu știu că la noi nu se practică poligamia. Dacă se vrea așa ceva, măcar să se mute persoanele alea unde se poate. E cea mai stupidă chestie. Dacă vrei o relație, te oprești la o singură persoană. Dacă vrei altceva și să fie just for fun, de unde pretenția de relație? Nu suport oamenii care tratează chestia asta ca pe o joacă. Să te joci așa cu un om, cu niște sentimente, e groaznic. Nu e nimic „șmecher” să ai 3-4 tipi/tipe. E mișto să iubești o singură persoană lângă care să simți că ai întreaga lume la picioare.

„Rockerii sunt niște sataniști”. Aha, da, da. Clar. De unde până unde un stil de muzică înseamnă apartenența la o sectă? Păi atunci hai să le luăm pe rând: cine ascultă muzică pop e piți, cine ascultă rap și hip-hop sunt niște mafioți, cine ascultă country sunt țărani, cine ascultă muzică clasică sunt tocilari și tot așa. Muzică e făcută să transmită un mesaj, atât, nu ca să te convertească la nu știu ce fel de practici. E făcută ca să îți identifici starea de moment cu niște versuri pe o linie melodică și să spui „fix așa e, cineva înțelege”. E pentru a te ajuta să te simți bine, nu ca să chemi demoni și mai știu eu ce.

„Toate fetele …/Toți băieții…”. Ăsta e alt lucru pe care îl urăsc. Nu suport ca cineva să dea peste o persoană aiurea și apoi să aibă o părere despre o categorie întreagă. De exemplu, dacă un tip dă peste o profitoare (gold digger, cum se mai spune), începe să spună „păi toate fetele sunt doar niște profitoare care te seacă de bani și atât”. Sau dacă o fată are o problemă cu un tip care e nesimțit, spune „toți băieții sunt niște nenorociți”. Chiar și chestiile alea care mă dezgustă „Păi la noi, în România toată lumea e …” Când  mi se aduce dovada în față că ai cunoscut toți oamenii, dar TOȚI, atunci o să încep să cred vorbele astea. Până atunci, sunt doar niște vorbe pline de snobism și atât.

Astea sunt doar câteva exemple, din păcate, ale unor concepții absolut stupide și fără logică. Nu pot să cred că suntem în 2018 și pe unii îi preocupă astfel de tâmpenii, ba mai mult, sunt atacați de ele. Cât de aiurea e. În loc să fim din ce în ce mai deschiși la minte, există destui indivizi care se duc pe sensul opus. Oare când o să se termine cu astfel de bullshit-uri? Nu e ok să acceptăm absolut orice, dar chestiile de genul ăsta, care nu afectează în mod real, chiar nu trebuie tratate de parcă se sfârșește lumea. Eu cred că ar trebui să ne maturizăm modul în care gândim. Să fim open-minded toți. Și, deși știu că e cam imposibil, merită măcar încercat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s