ArtCommunity Project

Poate că deja ați văzut ceva despre asta în cazul în care mă urmăriți pe Instagram sau Facebook. Dar cel mai bine e să fac „oficială” toată treaba asta și pe platforma unde va avea loc totul.

E clar că nu sunt singura care a făcut asta pe un blog, însă oricum o să fie într-un stil diferit și cu oameni diferiți, așa că, why not? Artiștii pe care îi cunosc personal sunt super și merită văzuți.

Mai pe scurt, ideea principală a proiectului este valorificarea artei, de orice fel ar fi ea, chiar dacă este dusă la un nivel „profi” sau nu. Denumirea „ArtCommunity” vine de la grupul de artiști care doresc să facă parte din proiect. Vine de la oamenii pentru care pasiunile lor îi țin în viață, pentru care pauza aia de la tot înseamnă să creeze ceva. Și ar fi păcat ca acel ceva să rămână ascuns. De aceea încerc să aduc în proiect cât mai mulți oameni cu diverse pasiuni, pentru că ceea ce crează ei poate fi o pauză de la rutină pentru ceilalți.

Pentru mine, arta e acel lucru pe care, fie că îl auzi sau îl vezi, îți oferă o energie. Fiecare artist vrea să transmită un mesaj prin ceea ce crează și cred că asta e cea mai tare parte: să te gândești dincolo de creația în sine. Nu oricine este făcut să vadă printre notele muzicale sau printre picăturile de vopsea și pixelii folosiți. Și e și mai interesant faptul că fiecare vede ceva diferit. O singură pictură, de exemplu, capătă milioane de înțelesuri. Ar fi interesant să știi exact la ce s-a gândit artistul, în loc să îți dai cu presupusul. Sigur, și chestia asta are un farmec, dar nu va duce la un rezultat clar.

Pe cine o să găsiți în proiect? Pe toți. Cântăreți, pictori, ilustratori, scriitori, bloggeri, vloggeri, fotografi, oricine care are o pasiune. Oricine e bine-venit să-și facă arta cunoscută pentru ca toată lumea să se bucure de ea.

Cât timp se va derula proiectul? Who the hell knows? Atâta timp cât oamenii vor dori să facă parte din proiect. Nu ar fi corect să dau un termen pentru că nu am idee când va fi totul gata.

Postările vor fi regulate? Nu cred. Nu vreau ca acest proiect să fie făcut în grabă, pentru că așa nu o să se mai bucure nimeni de el. Postările vor fi făcute imediat ce am materialele necesare pentru o postare. În timp ce public una, lucrez la alta și tot așa. Va fi lucru făcut încontinuu pentru a posta cât mai rapid, însă nu e în regulă ca oricine din acest proiect să se simtă presat de timp. Vreau să fie ceva făcut bine și într-o atmosferă cât mai plăcută.

Vreau să „mă dau mare” cu proiectul ăsta de parcă aș fi vreun influencer? Hell, no. Niciodată nu o să cred că sunt un mare blogger sau ceva de genul. Nu îmi place o astfel de atitudine în general, așa că nu o accept nici la mine. Faptul că mi-ar plăcea să aduc puțin pozitivism altora este cu totul altceva. Da, normal că sper să citească multă lume blogul, dar asta doar pentru ca ei să afle despre anumite situații (în care poate se află unii dintre ei) și să încerce să ia ceva bun din ceea ce scriu. Așa că nu mă dau mare cu proiectul meu, dar mă dau mare cu oamenii de aici, care vor face parte din el, cu artiștii pe care îi cunosc. Ei merită să fie văzuți, cunoscuți și îndrăgiți pentru ceea ce fac. Oricine are o pasiune, o înclinație spre artă, consider că este demn de toate laudele din lume și merită încurajați pentru a crea în continuare.

Structura postărilor din proiect. Am ales să fac o structură simplă: introducere, interviu și imagini/link-uri către creațiile artiștilor din proiect, cât și conturile unde aceștia pot fi găsiți (dacă se dorește acest lucru). Cât despre structura proiectului în sine, artiștii vor fi incluși în categorii, în funcție de domeniul artistic în care activează. După primirea interviurilor completate, voi posta câte o categorie pe săptămână, respectiv un interviu pe zi.

Pe scurt, despre asta va fi proiectul. Dacă mai ai întrebări sau ești interesat să faci parte din proiect, aștept să mă contactezi.

That’s all, folks!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s